Project Description

PELE (ESO)

Font de la imatge: Freepik

Fa alguns cursos, el Departament d’Ensenyament ens va atorgar una subvenció per a dur a terme un Projecte Experimental de Llengües Estrangeres (PELE). Aquest es va desenvolupar al llarg de tres cursos acadèmics i, en acabar, ens va agradar tant la proposta que vam decidir incorporar-la al currículum d’ESO de forma permanent.

El nostre PELE rep el nom de yeswecansavetheplanet@lisieux. És un projecte de ciències en anglès.

Treballem una hora a la setmana, de 1r a 4t d’ESO, una part de Medi Natural en anglès per millorar la competència oral i desenvolupar totes les destreses d’una llengua en una matèria no lingüística.

L’objectiu d’aquest projecte és fer que els alumnes prenguin consciència de la precarietat del nostre planeta i animar-los a buscar solucions per poder-lo millorar.

El projecte està estructurat en quatre cursos en els quals s’hi treballen temes diferents sempre de manera oral i utilitzant les noves tecnologies digitals:

1r d’ESO: la cèl·lula.

2n d’ESO: els fenòmens naturals.

3r d’ESO: els ecosistemes i l’ecologia.

4t d’ESO: el reciclatge.

El títol del projecte fa referència a l’objectiu, des de la nostra humil posició d’escola, de contribuir a fer del nostre planeta un lloc millor per a nosaltres i per als que vindran. A més, és una iniciativa que es relaciona amb el projecte d’Escoles + sostenibles, en el qual també hi participem com a escola.