Qui som?

Sigueu benvinguts a l’escola FEP Santa Teresa de Lisieux. Us volem presentar el projecte de la nostra escola, arrelada al barri de Les Corts des dels anys 40, que va néixer amb la voluntat d’ajudar les famílies més desfavorides del barri i que, fins avui, ha seguit treballant i oferint una formació acadèmica i personal adaptada als nous temps, exigents i canviants, sense perdre els nostres trets més identitaris, sent una escola oberta, acollidora i familiar.

L’estil educatiu de la nostra escola es caracteritza pels trets següents:

  • Som una escola popular i plural, lliure i oberta, en la qual tot el personal, docent i no docent, està preparat per acompanyar els alumnes en el seu procés de maduració intel·lectual i moral, és a dir, per afavorir la seva formació integral com a persones.
  • L’estil educatiu es caracteritza per una educació personalitzada, per l’esperit de diàleg, per la familiaritat i la confiança, en la preocupació seriosa pels alumnes, en la comprensió del món dels joves i en la descoberta dels valors per potenciar-los.
  • La nostra escola promou l’educació integral dels alumnes d’acord amb una concepció cristiana de l’home, de la vida i del món, i els prepara per participar activament en la transformació i millora de la societat.
  • L’educació que desitgem oferir a les famílies i als alumnes fa necessari coordinar les aportacions de tots. Només així aconseguirem que la nostra acció assoleixi els objectius fixats.

Som una escola de dues línies, des d’Infantil fins a Batxillerat, amb totes les etapes concertades.

Per a nosaltres és molt important la individualitat de cada alumne i som partidaris d’un model integrador. Pensem que tots els alumnes són capaços de progressar si els donem les condicions necessàries i és, per aquest motiu, que tenim molt en compte l’atenció a la diversitat, respectant i adaptant els diferents ritmes d’aprenentatge. D’aquesta manera podem atendre el progrés individual i la satisfacció personal de cada un dels alumnes. Això ho aconseguim mitjançant desdoblaments, grups flexibles, reforços individualitzats o en petits grups, amb l’assessorament i acompanyament del departament d’Orientació propi de l’escola.

Som una escola que ha crescut amb les noves tecnologies, incorporant pissarres digitals a totes les aules, eines TIC a totes les etapes i treballant amb llibres digitals i portàtils a Secundària.

Des de fa anys hem desenvolupat un pla de formació i treball per l’aprenentatge de les llengües estrangeres (anglès i francès), incorporant l’anglès des de P3, impartint matèries curriculars en anglès a l’ESO i comptant amb el suport d’auxiliars de conversa nadius.

Tota aquesta tasca és possible gràcies a un equip humà professional, implicat i il·lusionat.

Ens agradaria compartir amb vosaltres el procés d’educació dels vostres fills i filles, oferint-los coneixements i experiències que els facin créixer feliços i competents per al seu futur com a persones adultes i professionals.

Equip del Col·legi FEP Santa Teresa de Lisieux