Ara, aquí, les escoles’, és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, amb la col·laboració d’Escoles+Sostenibles en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

S’adreça als centres d’educació primària, d’educació secundària i d’educació especial de la ciutat per donar veu als infants i joves, i potenciar la seva participació per sensibilitzar i motivar a la societat a adoptar un compromís compartit per asolir una alimentació més sana, més sostenible i més justa.

Dimensions alimentació sostenibleL’any 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible (CMAS), una oportunitat per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi millorar la salut de les persones, fer front a l’emergència climàtica i enfortir les economies locals sostenibles

A més, entre el 19 i el 21 d’octubre de 2021, la ciutat ha estat la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, que ha tractat específicament sobre el nexe entre l’alimentació i l’emergència climàtica. Aquesta celebració ha culminat amb la presentació de l’Estratègia alimentària 2030, el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.

Per això la iniciativa ‘Ara, aquí, les escoles’ ha convidat tots els centres educatius a participar i sumar-se a les actuacions per afavorir una alimentació més sana, més justa i més sostenible i ser els protagonistes d’una campanya comunicativa adreçada a tota la ciutadania.

Hem participat activament en aquesta campanya comunicativa per a tota la ciutat amb la qual volem compartir i visibilitzar els aprenentatges i les reflexions que s’han generat al nostre centre educatiu sobre el sistema alimentari i hem creat dos pòsters que il·lustren aspectes relacionats amb l’alimentació i posen en valor alguna de les nou dimensions de l’alimentació sostenible.

Els pòsters han estat concebuts per alumnes de 4t d’ESO com Kenya Renedo, Anna Roca, Judith Company i Aina Escrivà, i han estat realitzats per alumnes de 1r i 3r d’ESO:

El pòster on surt una cistella i s’il·lustren les dimensions 1,2, 3. 5 i 7, ha estat pintat per Gerard Tarazaga, Marc Ortega i Núria Abella.

El pòster on surten uns camps i s’il·lustren les dimensions: 1, 2, 4, 6, 7, 8 i 9, ha estat pintat per Ainhoa León, Eluzai Mariangel Feliz i Sara Rodríguez.