Molts joves se senten aclaparats per la pressió de triar una carrera. Amb tantes opcions disponibles i el desig de fer una cosa significativa amb les seves vides, pot ser difícil per ells prendre aquesta important decisió sense cap mena d’ajuda. De fet, alguns temen equivocar-se o no estar a l’altura de les expectatives. Això pot provocar-los ansietat associada a l’elecció d’una trajectòria professional, podent arribar a convertir-se en una dificultat rellevant.

Prendre la decisió correcta és encara més difícil per als qui no han delimitat els seus interessos o no coneixen les diferents opcions disponibles. Sense saber el que hi ha aquí fora, pot ser difícil triar alguna cosa que aporti satisfacció i èxit. Dedicar temps a explorar possibles àrees de treball i investigar les habilitats necessàries per a cadascuna d’elles poden ser una bona manera de simplificar les opcions. A més, trobar a algú que treballi en el sector i parlar amb ell pot aportar informació valuosa sobre el que es necessita per a tenir recorregut. Prendre aquestes mesures proactives ajudarà els joves a aclarir la seva trajectòria professional i a prendre decisions més informades de les que se sentin segurs.

El camí incorrecte.

Però, així i tot, hi ha molts estudiants que se senten insatisfets amb el camí triat i això provoca frustració i falta de motivació. Els motius que provoquen aquestes eleccions errònies solen ser diversos, però els més comuns són:

Consells benintencionats de la família o els amics, però que resulten ser distorsionats.

La falta de coneixements sobre el mercat laboral.

Idealització d’alguns sectors que no es correspon amb la realitat.

El Col·legi FEP Santa Teresa de Lisieux és un gran referent.

Per tot això, és important que els joves busquin recursos útils, com a orientadors professionals i mentors, que poden proporcionar-los una informació valuosa amb les claus sobre com prendre la decisió correcta. I com que el compromís amb els nostres estudiants és total, a l’Escola FEP Santa Teresa de Lisieux posem a la seva disposició el nostre Departament d’Orientació i Psicopedagogia, format per professionals qualificats amb àmplia experiència en ajudar els estudiants a desenvolupar estratègies eficaces per a trobar una carrera satisfactòria segons cada cas concret.

Els objectius d’aquest departament són molt clars. En primer lloc, definir els camps d’interès i atracció de l’alumne per a poder definir aquells que realment el motiven i activen. Tot seguit, els nostres professors es dediquen a compartir i valorar aquests àmbits per a ajudar els estudiants a trobar una trajectòria professional que s’ajusti als seus interessos i punts forts. En aquest punt és clau el compromís d’autoafirmació de l’estudiant per a una implicació total. I a continuació, també proporcionen orientació i assessorament personalitzats sobre com realitzar correctament la transició a la professió triada, implicant l’estudiant en la presa de decisions perquè se senti part activa d’aquesta. Finalment, es celebren reunions de seguiment per a veure l’evolució de l’alumne i definir ajustos en els casos que sigui necessari.

En definitiva, en l’Escola FEP Santa Teresa de Lisieux ens comprometem a ajudar els nostres estudiants a prendre decisions informades, proporcionant-los els recursos necessaris i l’orientació que necessiten per a tenir una carrera reeixida. Creiem que, amb una informació adequada basada en els seus interessos i capacitats, no hi ha una forma millor per a preparar-los per a un futur més pròsper i satisfactori.

No dubti a consultar-nos o visitar-nos per a descobrir tot allò que podem fer per a l’educació, formació i felicitat dels seus fills.