Com cada any, el diari EL PAÍS ha convocat el seu concurs de periodisme “El País de los Estudiantes” per a alumnes de secundària; el certamen celebra així el seu la seva 15a edició. Alumnes i docents s’organitzen de nou en equips per realitzar un diari web i imprès. El concurs amplia la participació als primers cursos de secundària, concedeix un nou premi, “Mejor Periódico Junior”, i celebrarà el Dia del Periodisme en un dels centres.

El País de los EstudiantesLa nostra escola participarà en aquesta edició amb grups de 3r d’ESO i, per primera vegada, amb un grup de 2n d’ESO.

El País de los Estudiantes” és un espai de comunicació, expressió i debat en el qual els joves poden compartir la seva visió de l’actualitat, convertint les aules en la redacció del seu propi diari i exercint l’autèntica tasca de reporters, fotògrafs, dibuixants, maquetadors… L’objectiu és que els estudiants coneguin de primera mà el món del periodisme.

El diari que han d’elaborar podrà ser tant en format paper com en digital; i comptarà amb cinc seccions en què els alumnes podran investigar, buscar els estils periodístics més apropiats, il·lustrar i maquetar els seus propis continguts, a través d’una moderna eina de disseny en línia. A més, els alumnes podran crear el seu propi bloc per escriure sobre el que més els agradi i demostrar individualment el seu talent. El primer bloc ja està creat i servirà per coordinar els processos de treball i informar dels avenços que cada grup vagi aconseguint, el trobareu a: http://estudiantes.elpais.com/blog/BN/3668/periodicos-stl.

També estarà a disposició dels alumnes un espai en el qual trobaran jocs com “El Más Informado”, on podran demostrar el que saben de l’actualitat a través de diferents preguntes i amb els quals podran guanyar tablets.

Més informació sobre el programa: http://estudiantes.elpais.com/.