Des de Santa Teresa de Lisieux portem a terme diferents projectes transversals amb l’alumnat. Col·laborem i ajudem a diferents entitats del districte, per tal de desenvolupar accions on els estudiants puguin participar activament en la construcció d’una societat més justa i solidària.

Amb més de 80 anys d’experiència, l’escola concertada Santa Teresa de Lisieux ofereix una formació lliure i plural. Tenim com a missió que l’alumnat aconsegueixi el ple desenvolupament de la seva personalitat, alhora que estimulem les seves capacitats i valorem el seu esforç i rendiment.

Proporcionem una educació integral, dotant als estudiants de tots aquells coneixements i habilitats bàsiques necessàries per a la vida. Fomentem un esperit crític, solidari i de voluntariat envers la societat que ens envolta.

Oferim proximitat i un vincle estret amb l’alumnat i la seva família. Ens preocupem molt per ells i estem en constant contacte per conèixer quines són les seves preocupacions i inquietuds.

Els diferents projectes transversals de Santa Teresa de Lisieux

Des del centre tenim la responsabilitat d’oferir una educació de qualitat als estudiants i d’incentivar-los a tenir un fort compromís, així com de col·laborar de manera activa per crear una societat més justa i solidària.

Per això, des de Santa Teresa de Lisieux portem a terme diferents projectes transversals i solidaris, per tal d’apropar l’alumnat als col·lectius més necessitats i realitzar accions per a la comunitat. Alguns dels projectes que portem a terme actualment amb els estudiants del centre són:

Radars

Santa Teresa de Lisieux col·labora amb el projecte d’acció comunitària Radars. Una acció promoguda pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu evitar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.

Tots els estudiants del centre, des d’Infantil fins a Batxillerat, han portat el Sant Jordi a la Gent Gran de les Corts. S’han repartit cartes, poemes, dibuixos i treballs manuals als usuaris del projecte.

Càritas

L’alumnat de l’escola ha portat a terme diverses accions solidàries de voluntariat, com recapte d’aliments i una campanya de recollida de diferents materials (cotxes per a nadons, material escolar, etc.). La col·laboració amb aquesta entitat pretén conscienciar els estudiants de la seva capacitat de construir un món molt millor.

Fundació Joan Salvador Gavina

L’alumnat de 2n d’ESO, acompanyat dels seus tutors i de la psicopedagoga de l’escola, han visitat la Fundació Joan Salvador Gavina, amb l’objectiu de conèixer les necessitats dels nens i tota la feina que porta a terme l’entitat.

Després de la visita, els estudiants confeccionen diferents manualitats amb la finalitat de recollir diners i entregar-los a la fundació perquè els puguin invertir on més els necessiten.

Gent gran

Els estudiants de 4t d’ESO han visitat, durant una tarda, els avis de la Residència de Montnegre abans de les vacances de Nadal. Durant la visita, l’alumnat ha fet un petit concert de nadales i els ha fet entrega d’un petit detall que han elaborat a la classe de plàstica. Aquest projecte té com a propòsit fer reflexionar els estudiants sobre les necessitats més urgents de les persones que poden sentir-se soles.

Durant el curs, es duen a terme diferents projectes transversals a Santa Teresa de Lisieux. Demana més informació sobre les diferents activitats i col·laboracions que fem amb fundacions i institucions i el vincle que generem entre els estudiants i els col·lectius més necessitats.