Apostem per les energies renovablesFa catorze anys, a cavall de dues direccions, vam estar a punt de ser una escola molt innovadora pel que feia a la utilització de les energies renovables.

Teníem un projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques que estava a punt de deixar de ser-ho per tal d’esdevenir una realitat. S’anava a dur a terme en pocs mesos, però un canvi legislatiu en la normativa que regulava aquestes instal·lacions, va ser definitiu per ensorrar un llarg procés que ens havia portat a les portes d’una nova etapa, des d’un punt de vista energètic.

Per sort les polítiques canvien i aquest curs hem pogut recuperar una antiga aspiració, amb l’acompanyament d’una persona especial per a nosaltres, ja que ha estat un exalumne qui ha estat al capdavant de la materialització del projecte.

El divendres 3 de juny, aprofitant que l’escola estava tancada perquè gaudíem del tercer dia de lliure disposició, es van pujar tots els materials a la teulada de l’escola i es va iniciar el procés d’instal·lació. A hores d’ara pràcticament està tot enllestit i queda pendent la connexió final per tal que comenci a produir energia.

Hem instal·lat 140 mòduls fotovoltaics, de 440 W de potència cadascun. Tenen la peculiaritat que són bifacials, és a dir, que capten la energia per davant i per darrere.

Apostem per les energies renovablesLa potència instal·lada total és de 61,6 kWp i l’energia serà transformada mitjançant tres inversors de 20 kW cadascun, amb una potència total de sortida de 60 kW.

Aquesta instal·lació inicialment alimentarà l’edifici gran però en un futur pròxim també l’edifici d’infantil mitjançant la modalitat d’autoconsum compartit (això és possible perquè la distància en línia recta entre els dos edificis és inferior a 500 m).

Gràcies a aquesta instal·lació el 55% de l’energia consumida per l’escola serà provinent de les plaques solars i això permetrà tenir un estalvi econòmic important, a més de contribuir a una escola més sostenible.

Ens fa molta il·lusió compartir amb vosaltres l’oportunitat de fer realitat un antic somni.