La innovació i la creativitat tenen un paper molt important a FEP Santa Teresa de Lisieux precisament perquè sabem que són indispensables en la nostra societat. Al nostre centre apostem per les noves tecnologies i participem en diferents projectes d’innovació i de nova creació perquè creiem que és profitós per a l’alumnat tant a nivell acadèmic com personal.

Des de FEP Santa Teresa de Lisieux fomentem la iniciativa, la innovació, la creativitat i la recerca d’un model integral de la persona, que permeti a l’alumnat desenvolupar actituds que el capacitin per a les situacions que haurà de viure. 

A FEP Santa Teresa de Lisieux fem ús de la impressora 3D i com es pot adaptar a necessitats d’alguns Treballs de Recerca de Batxillerat, sobretot pel que fa a la necessitat de creació de peces, o altres tasques de diferents projectes. Es tracta d’una Lion 2x, un model de gamma mitjana-alta amb qualitat professional i s’utilitza vinculada a l’àrea de tecnologia (alumnes ESO i Batxillerat Científic).

Una altra de les activitats de FEP Santa Teresa de Lisieux vinculada a la innovació i la creativitat és el calendari d’advent interactiu que hem dissenyat aquest curs a les classes d’Educació Infantil i que hem enviat a les famílies. Es tracta d’un calendari virtual on cadascuna de les caselles dels 24 dies de desembre (del 1 al 24) estan associades a uns vídeos que recullen diferents activitats dels alumnes i on apareixen tots els alumnes de l’escola, des d’Infantil fins a Batxillerat.

Tanmateix, som una escola que ha crescut amb les noves tecnologies, incorporant pissarres digitals a totes les aules, eines TIC a totes les etapes i treballant amb llibres digitals i portàtils a Secundària. A més, la innovació i la creativitat també forma part dels projectes de FEP Santa Teresa de Lisieux. Alguns exemples són els següents:

  1. Robòtica: Es tracta d’un recurs motivador amb el qual els infants i adolescents poden desenvolupar diferents àrees d’aprenentatge en un sol projecte, potenciant habilitats d’investigació, de resolució de problemes i la seva creativitat. L’activitat es desenvolupa a les etapes d’infantil, primària i ESO.
  2. Projecte iPad: A Educació Infantil i a cicle inicial de Primària (1r i 2n) incorporem l’ús dels iPads a l’aula. L’objectiu és complementar els aprenentatges i treballar diversos continguts, propis de l’etapa, a partir d’una selecció acurada d’aplicacions educatives.
  3. Pissarres Digitals: Totes les aules, des de P3 fins a 4t d’ESO en tenen una. Permeten que tant el professor com l’alumnat interactuïn directament sobre la pissarra amb el material projectat. El més interessant és la facilitat que ofereixen per preparar una gran quantitat de materials i activitats útils.

Si vols més informació sobre com apliquem la innovació i la creativitat a FEP Santa Teresa de Lisieux, pots contactar amb nosaltres trucant al 934.309.318 o escriu-nos a escola@stlisieux.org.